Om oss

Om familjen Ohlsson

Stefan är femte generationen som är född och uppvuxen på gården. Stefan arrenderade gården 1988–1993 och hade grisproduktion. 1993 köpte Stefan och Helena gården.

 

År 1992 planterades de första jordgubbarna på 0,3 hektar.

Grundidén till nya satsningen berodde på två saker:

1. Bra försäljningssläge vid väg 147

2. Dåliga framtidsutsikter för djurhållning

 

2008 övertog Bärgården Ryftes jordgubbsodling. Numera odlas jordgubbar på 10 hektar och daglig leverans sker till 30st butiker över hela ön under 8–10 veckor.

 

Vi har utökat våra bevattningsdammar, framför allt efter torkan 2018, för att kunna tillgodose våra grödor och gård med vårt egna vatten vi samlat upp från regnvatten under året.  Vi använder oss av droppbevattning på flertalet odlingar för att kunna använda oss av vattnet direkt på våra plantor och inte på hela åkern. Där kan vi även koppla på näring att tillgodose våra plantor med. 

 

Vi jobbar ständigt för att vår gård ska bli ännu bättre och investerade senast -22 i solceller för att tillgodose gårdens behov. 

 

Vi har utökat med fler odlingstunnlor och utökat med mer hallon 2021. 

 

Vi har även IP-Sigill märkning. Svenskt Sigill är miljömärkningen för svensk mat och blommor. Bara produkter som klarar de hårt ställda kraven och är certifierade enligt IP-standardens Sigill- eller tillvalsnivå får lov att använda märket. Ni kan läsa mer om märkningen här.

IP-Certifikat Svenskt Sigill
Familjen Ohlsson

Bärgården är ett familjeföretag där barnen Linda, Malin och Andreas alltid har varit med och jobbat, under både hög- och lågsäsong.

Från början har det främst handlat om bärplockning, försäljning, göra knippen av lök och att sätta potatis.

 

Idag hjälps alla barnen åt med diverse saker så som sociala medier, försäljning och sysslor på gården.