Vi bjuder på Bärgårdens bästa recept!

Våra godaste recept

Chokladdoppade jordgubbar

Du behöver,

Valfri choklad (vit, ljus, mörk)
Bärgårdens Jordgubbar

Värm chokladen i vattenbad.

Doppa jordgubbarna i den smälta chokladen

Rulla i kokos om man vill och lägg sedan in i kylen så chokladen stelnar.

Enkelt och så gott 🙂

Marängtårta med jordgubbar

Marängbottnar 1 förpackning
Grädde 3dl
Florsocker 3msk
Bärgårdens Jordgubbar ca 1l

  1. Mosa eller mixa nästan alla jordgubbarna, spara några till garneringen.
  2. Blanda jordgubbsmoset med 2msk florsocker, sikta ner resten av florsockret i grädden och vispa fluffigt.
  3. Blanda ner jordgubbsmoset i grädden lite slarvigt.
  4. Bred ut smeten över ena maränghalvan, och lägg därefter på den andra halvan.
    Om det blev mycket smet kvar kan man breda ut smeten överst på tårtan och därefter dekorera med våra goa gubbar och kanske med lite citronmeliss för att få in lite syra i tårtan. Bon appétit!

Jordgubbspaj

200 gr rumstempererat smör
5 dl vetemjöl
⅓ tsk bakpulver
1/2 dl socker

Mixa ihop alla ingredienser till en deg och kavla ut i pajform

Grädda i 200° C i ugnen i ca 20–25 min.
Låt svalna.

Fyllning:
3 dl crème fraîche
1 dl florsocker
1 rågad msk vaniljsocker

Rör ihop ingredienserna till en härlig smet, häll över pajdegen och skiva på rikligt med Bärgårdens söta jordgubbar. Mums!

Tipsa dina vänner…